Nordic Noir Nature Art -sisustustaulujen tyyli on saanut innoitusta niin pohjoisen Skandinaavisen luonnon tarkoituksenmukaisuudesta ja sen elämänmuodoista kuin pohjoisen ihmisten mielenmaisemasta. Skandinaavinen ”musta mielenmaisema” ei tarkoita pessimismiä ja synkkyyttä, vaan syvää ja harrasta tunnetilaa suhteessa ympäröivään maailmaan. Tätä  on aikojen saatossa ilmennetty niin suomalaisessa ja skandinaavisessa taiteessa, musiikissa, muotoilussa ja elokuvataiteessa.

NNNA:n takaa löytyy suomalainen luontokuvaaja ja yritysvalmentaja Harri Mähönen (s. 1968). Hän on kuvannut aktiivisesti skandinaavista luontoa jo 1970-luvulta saakka. Nordic Noir Nature Art -sisustustaulut on kootaan hänen kymmeniä tuhansia kuvia sisältävistä ja jatkuvasti lisääntyvistä kuva-arkistoistaan. Harri kuvaa jatkuvasti pääosin Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä Pohjois-Norjassa Finnmarkin ja Tromssan alueilla. Pohjoisen valo on erityisesti marras-joulukuussa herkimmillään ja skandinaavinen minimalismi on silloin pohjoisessa käsinkosketeltavissa.

Luontokuvien avulla Harri Mähönen haluaa peilata suomalaisen ja skandinaavisen elämän ja mielenmaiseman syviä tuntoja jonka perusta on elämän Suuressa Tarinassa ja ikuisessa kiertokulussa. Eikä tämän matkan päämäärä ole perille pääsy, vaan lyhyet, koskettavat ja oivaltavat hetket matkalla ollessa.

 

Select your currency
EUR Euro
GBP Punta GBP