Nordic Noir Nature Art haluaa kuvillaan kertoa ikuista tarinaa elämän ja kuoleman, valon ja pimeyden sekä voiman ja vastavoiman (jing & jang) loppumattomasta tasapainottelusta.

Luonnon perusvoima on tasapaino ja sen se aina loppujen lopuksi saavuttaa. Elolliset eivät tätä voimaa pysty muuttamaan, vaan niiden täytyy sopeutua siihen. Myös ihmiskunnan.

Pohjoisessa tämä tasapaino on herkkä ja kaikki elolliset pyrkivät jatkuvasti löytämään sen. Syksy tuo luontoon kuoleman. Talvi kylmyyden ja pimeyden, sekä pakottaa kaiken elollisen taistelemaan selviytyäkseen sen yli. Kevät synnyttää elämän uudelleen ja kesä on tiiviin, intohimoisen elämän aikaa.

Tämä kiertokulku toistuu vuodesta ja vuosisadasta toiseen. Vaikka kuoleman tiedetään tulevan, jatkavat kaikki elolliset elämää siitä välittämättä. Tämä hengissä pysymisen vaisto ja selviytymisen halu saa meidät jatkamaan selittämätöntä kulkuamme kohti seuraavaa kierrosta elämän suuressa kiertokulussa.

Kaikki elolliset syntyvät kuollakseen ja ollakseen lopuksi toisen elollisen ravintoa. Kaikella on samalla merkitys osana käsittämätöntä kokonaisuutta. Kaiken satunnaisuus ja suunnitelmallisuus, luonnon kauneus ja armottomuus sekä elämää synnyttävän ja tuhoavan voiman tarkoituksenmukaisuus ei saavuta ymmärrystämme. Voimme vain seurata, hämmästellä ja ihailla suurta jatkumoa ja suurten voimien tasapainojen kohtaamista.

Nordic Noir Nature Art kertoo omalta pieneltä osaltaan tämän suuruuden ilmentymistä niissä pienissä asioissa missä se on nähtävissä.

Life is – don´t waste it.

Select your currency
EUR Euro
GBP Punta GBP